فهرست مطالب

مهندسی مکانیک - پیاپی 50 (دی 1385)

مجله مهندسی مکانیک
پیاپی 50 (دی 1385)

  • 100 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1385/12/28
  • تعداد عناوین: 14
|
  • سرمقاله
  • بهزاد خسروی صفحه 8
  • مقاله ها
  • عباس راستگو، نوید کرمانشاهی منفرد صفحه 9
    «نیروی کوریولیس»: اکثر مردم درباره آن می دانند اما تعداد کمی از آنها این پدیده را درک می کنند. در این مقاله توضیحی ساده و بدون نیاز به آگاهی پیشین از مفهوم تکانه زاویه ای مطرح شده است. همچنین مقیاس هایی که اثر کوریولیس در آنها اتفاق می افتد نیز بررسی شده اند.
  • مهدی فتحی صفحه 14
    طراحی مناسب، نه تنها مسئله‎ای مربوط به شکل ظاهری است بلکه چون درک محصول و استفاده از آن را آسان می‎سازد از اهمیت ویژه‎ای برخوردار است. جزئی‎ترین نکات کاربردی و متفکرانه برای زندگی راحت و لذت بخش مهم است. تکیه‎گاه سر و کمربند ایمنی سه گوش با پیش کشنده و لوازم پارچه‎ای داخلی، شاسی پیشرفته، ترمز نیرومند، سیستم‎های فعال تثبیت کننده که حاشیه امنیت انسان را حتی به هنگام حرکت روی جاده یخی و یا اقدام به فرار اجباری از خطر فراهم می‎کند و کیسه های هوایی، همه از مسائل ایمنی در خودرو است.
    با پیشرفت تکنولوژی طرحهای نوینی در رابطه با ایمنی و سیستمهای امنیتی خودرو ارائه و مورد استفاده قرار گرفته است که ما در این مقاله به سیستم کیسه هوایی در خودرو می‎پردازیم.
  • غلامعلی نادری صفحه 28
    فرآیند اتصال انفجاری که تحت عنوان «روکش کاری به روش جوشکاری انفجاری» نیز شناخته می‎شود، روشی براساس فرآیند جوشکاری صنعتی است. جوشکاری فلزها به طور طبیعی، جوشکاری ذوبی و اشکال گوناگون جوشکاری با برق و گاز را در ذهن تداعی می‎کند هر چند فرآیندهای دیگرجوشکاری، نظیر جوشکاری حالت جامد نیز وجود دارند. در طی این سده، فرآیندهای دیگری نیز بوجود آمده‎اند، اما آخرین فرآیند کشف شده، جوشکاری انفجاری بوده است که نخست به عنوان یک پدیده نادر علمی مشاهده شد اما بعد از«1950» این اندیشه بوجود آمد که این فرآیند بصورت بالقوه یک فرآیند تجاری با پتانسیل بالا می‎باشد. کم بودن مشکلات متالوژیکی در جوشکاری‎انفجاری و مرتفع کردن اکثر محدودیتهای ذکر شده در فرآیندهای فوق، زمینه گسترش کاربرد این روش را بطور چشمگیری افزایش داده است، این روش دارای قابلیتها و مزایای فراوانی است که از جمله می‎توان به اتصال فلزات غیر همجنس و همجنس به منظور تولید صفحات مرکب، تولید لوله های دو جداره، اتصال لوله به لوله و لوله به صفحه لوله اشاره نمود. در این مقاله سعی شده است که روکش کاری (پوشش دهی) انفجاری مورد بررسی قرار داده شود.
  • فضل الله اسکندری، جمال زارع خورمیزی صفحه 37
    در این مقاله یک الگوریتم ریاضی برای بدست آوردن فشار بهینه بخش بخار سیکل ترکیبی تک فشاره به منظور دستیابی به بهترین بازده حرارتی ارائه شده است. الگوریتم ارائه شده بر اساس قوانین ترمودینامیکی و بقای جرم و مشخصات فنی بویلر بازیاب حرارت (HRSG) به دست آمده است. در مدل کامپیوتری تهیه شده، فشار بهینه بخش بخار بر اساس مشخصات توربین گاز تعیین شده و تاثیر عوامل مختلف از جمله تاثیر pinchو approach در درام بویلر، فشار چگالنده، TTD بخار تولیدی، approach هوازدا، دبی بخار تزریقی به هوازدا و ابعاد طبقه آخر توربین مورد بررسی قرار گرفته است.
  • علی اسدی لاری صفحه 57
    مکانیک تماس علمی است برای بررسی رفتار اجسام در حال تماس تحت بار گذاری قائم و مماسی، سه موضوع کلی مورد مطالعه در این علم عبارتند از: یاتاقانها، چرخدندگان و اندرکنش چرخ و ریل. عمده مطالعات تاکنون طبق مستندات موجود (شامل کتب علمی و مقالات) به موضوعات دوم و سوم منحصر می شود و سلسله مقالات حاضر موضوع سوم را مد نظر قرار داده است که یکی از خرابی های مربوط به آن سایش چرخ و ریل می باشد.
  • عباس شریفی صفحه 61
    میزان و سرعت فعلی رشد تمدن جهانی باعث شده است که وسایل نقلیه تهدیدی جدی برای تعادل اکولوژیکی محسوب شوند، و این در نتیجه مواد آلاینده و سروصدای ایجاد شده توسط آنها می باشد.
    شرایط حاصله، جامعه جهانی را مجبور کرد که معیارهای قانونی جهت محدودیت میزان سر و صدا را قبول کنند.
    معیارهای مشابهی در کشورهای پیشرفته صنعتی اجرا می شوند (در روسیه در حال حاضر طبق استاندارد GOST27436-87 میزان صدای خارجی وسایل نقلیه، حد مجاز و روش های اندازه گیری محاسبه می شود. طبق استانداردOST 37.001.226-83 حد مجازصدای موتورهای اتومبیل و روش های اندازه گیری، شرکت های اتومبیل سازی را مجبور کرده است تا مشخصات ارتعاشی اکوستیکی وسایل نقلیه را که یکی از شاخص های اصلی برای رقابت محصولات آنها در بازار جهانی است بیشتر مورد توجه و بررسی قرار بدهند.
    در این حالت، مهندسانی که در زمینه طراحی، تست، تحقیق و همچنین بکارگیری موتورهای احتراق داخلی فعالیت می کنند، باید با مبانی اکوستیک فنی نیز آشنا و مهارت لازم جهت تعیین مشخصات اصلی اکوستیکی دستگاه های قدرتی را دارا باشند.
    این مقاله شامل شرح فنی و روش انجام عملیات های آزمایشگاهی در زمینه میزان توان صوت – طیف صوت – زمان انعکاس – شدت صوت می باشد. و همچنین مسائل عملی اندازه گیری مشخصات ارتعاشی اکوستیکی موتورهای احتراق داخلی را نیز شامل می شود.
    طیف های توان صوتی موتورهای احتراق داخلی، مشخصات اکوستیکی منابع جداگانه صدای موتور، طیف های توان صوتی که توسط المانهای جداگانه سطوح بیرونی آن تولید می شوند نیز در این مقاله مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته اند.
    روش های قابل قبول و ذکر شده در این مقاله که برای تعیین مشخصات اکوستیکی ذکر شده در موتورهای احتراق داخلی بکار می رود که، به شرایط تولید واقعی بسیار نزدیک است و با نیازمندی های مربوط به اسناد شاخص معیار مطابقت کامل دارد.
  • نوید مقبولی صفحه 66
    در این مقاله به آزمایشی عملی از بازرسی جوش توسط روش جدید التراسونیک Phased Array و بررسی تصاویر و نتایج بدست آمده در این روش اشاره می گردد. در ابتدا تجهیزات مورد استفاده در این بازرسی معرفی گردیده و در ادامه مراحل مختلف بازرسی که شامل کالیبراسیون دستگاه و کالیبراسیون مختصات یاب می باشد آورده شده است. در پایان به نتایج و تصاویر بدست آمده از بازرسی و عیوب اشاره می شود.
  • ترجمه
  • حسن لطفی رضوانی صفحه 70
    میکروماشینکاری الکتروشیمیایی (EMM) به عنوان یک تکنیک در آینده بسیار امید بخش است، چون مزیتهایی مانند نرخ ماشینکاری بالاتر، دقت و کنترل ابعادی بهتر را دارا می باشد و همچنین محدوده وسیعی از مواد نیز صرفنظر از سختی آنها و... می توانند با این روش ماشینکاری شوند. در این مقاله تاثیر عوامل مختلف موثر در EMM مثل کنترل براده برداری، دقت ماشینکاری، منبع تغذیه، طراحی میکروابزار، نقش فاصله داخلی الکترودها (IEG)، الکترولیت و غیره بررسی می شود. EMM می تواند به طور موثری در کارهای ماشینکاری با دقت بالا در قطعات بسیار کوچک مورد استفاده قرار گیرد که دقت آنها تا می باشد.
  • مطالب خواندنی
  • مباحث عمومی
  • محمد مهدی تابع قانون صفحه 84
  • معرفی نرم افزار
  • فرزاد فلاحتی صفحه 88
  • صفحه 92